Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je antwoorden op vragen die ons vaak gesteld worden.

Wat is Avatar?

Avatar is een door Harry Palmer opgezet zelfontwikkelings-programma.
Sinds de start in 1987 is het programma in meer dan 24 talen gegeven en door meer dan 100.000 mensen in 153 landen gevolgd.

De basiscursus bestaat uit een negendaagse training die door Avatar Masters wordt verzorgd. Het programma bestaat uit drie opeenvolgende delen: ReSurfacing (2 dagen), de Oefeningen (5 dagen) en de Procedures (2 dagen). De focus ligt meer op ervaren en trainen dan op kennisoverdracht. De cursussen worden zowel op locatie als online gegeven.

Wie zich na het basisprogramma verder wil ontwikkelen kan de Avatar Master Course volgen. Naast verdieping, biedt dit je de mogelijkheid om Avatar te gaan geven.

Voor verdere ontwikkeling en professionalisering zijn er de gevorderde cursussen.

Waar komt het vandaan?

In 1976 gaf Harry Palmer zijn vaste aanstelling in het onderwijs op om aan een decennium van onderzoek en studie naar de werking van het bewustzijn te beginnen. Als spirituele ontdekkingsreiziger oriënteerde hij zich daarbij op vele geloofsovertuigingen en spirituele en religieuze stromingen.

In 1986 resulteerde dit in een eigen visie en bijbehorend trainingsprogramma: Avatar®. Dit programma is sindsdien wereldwijd verspreid.

Wat maakt Avatar anders?

Avatar geeft geen antwoorden. In plaats daarvan, trainen we je om deze zelf te vinden door het doen van de oefeningen. Je wordt daarin  persoonlijk begeleid. Het resultaat is dat je doet wat je écht wilt en dat je jouw bewustzijn afstemt op wat je wilt bereiken. 

Wat levert Avatar mij op?

Deelnemers aan Avatar ervaren doorgaans na afloop van het programma:

  • Beter te weten wie ze zijn en wat ze willen bereiken.
  • Minder beïnvloedbaar te zijn door anderen of omstandigheden.
  • Meer in staat te zijn hun ideeën uit te voeren.
  • Zich zekerder te voelen thuis en op het werk.
  • Meer rust in, en controle over, hun leven.

Zal het voor mij werken?

Het is natuurlijk altijd lastig om daar op voorhand iets over te zeggen. Voor de meeste deelnemers geldt dat zij het vinden ‘werken’, namelijk dat Avatar hun inzicht in het leven heeft vergroot en hun compassie voor anderen is toegenomen.

Via onze cursus bieden we je een groot aantal tools waarmee je een betere en meer eigen invulling kunt geven aan je leven. Maar goed, iemand laten zien hoe een gereedschap werkt, zelfs als daar vele uren van oefening in gestoken worden, zal niet altijd een succesvolle of gemotiveerde vakman opleveren. Vaststellen dat de gereedschappen werken voor anderen is nog steeds geen antwoord op: “gaat het voor mij werken?”

Het echte antwoord op deze vraag is een wedervraag: “wat ben je bereid te veranderen?”

Wat mag ik van de Avatar Cursus verwachten?

De driedelige cursus heeft tot doel je te begeleiden bij het onderzoek naar de innerlijke werking van je eigen bewustzijn en je gereedschap te verschaffen waarmee je die dingen kunt veranderen die je wilt veranderen.

Van zelfbewustzijn via zelfontwikkeling naar zelfverwezenlijking.

De cursus werkt meer met levenslessen (ervaringsgericht) dan met woordlessen (kennisgericht). Daarom is er een getrainde Avatar Master nodig om je bij dit proces te begeleiden.

Avatar online, werkt dat?

Ja, we zijn erin geslaagd onze persoonlijke aanpak te vertalen naar het Zoom-platform.

Het is niet vergelijkbaar met online vergaderingen, videogesprekken of on-demand webinars. Het blijft een één-op-één training. Omdat het een ervaringsgerichte cursus is, vergeet je bijna dat je voor een scherm zit. 

We bieden zowel cursussen online als op locatie aan om de mogelijkheden om deel te nemen te vergemakkelijken, al naargelang jouw eigen voorkeur.

Kan Avatar me helpen met relaties?

Wanneer we anderen zien, kleuren we dat beeld sterk met onze eigen voorkeuren en aannames, gevormd door onze eigen ervaringen. We observeren hen op een bepaald moment en in een bepaalde situatie, voegen onze eigen conclusies toe en plakken dan als het ware een “kostuum” op hen. Het is alsof we vragen: “Wil je dit kostuum voor me aantrekken?” Dit gebeurt wederzijds. Maar als we voorbij deze fantasiekostuums gaan en onze relaties op een eerlijker niveau vernieuwen, kunnen we vaak een frissere en diepere verbinding ervaren.

Wat voor mensen doen mee aan de Avatar Cursus?

De cursisten komen uit alle lagen van de bevolking. Van alleenstaande vaders tot ambtenaren en bankiers. En van studenten en wetenschappers tot vrachtwagenchauffeurs en topsporters. Ook wat betreft achtergrond is het een divers gezelschap dat van diep religieuzen tot atheïsten gaat.

De meeste deelnemers vinden dat Avatar hun inzicht in het leven vergroot en hun compassie voor anderen doet toenemen.

Zijn de resultaten van Avatar blijvend?

Dat ligt aan jezelf. De enige constante in het leven is verandering. Avatar gaat meer over het managen dan over het stoppen van verandering.

Wat je van de Avatar Cursus mag verwachten zijn vaardigheden in het gebruik van een verzameling gereedschappen. Deze vaardigheden blijven doorgaans lang bestaan. Vergelijk het met fietsen en zwemmen. Dat zijn zaken die je lang geleden geleerd hebt en meestal ook niet verleert.

In welk opzicht verschilt Avatar van andere praktijken of zelfhulptechnieken?

Mensen argumenteren meestal voor of tegen overtuigingen over wat waar is. Ze praktiseren iets omdat ze geloven dat het waar is. Iemand zegt: “Je moet op deze manier leven” en omdat die iemand overtuigend is, of een charismatisch rolmodel neerzet of enige macht heeft over jou, geloof je hun instructies. Ik zeg niet dat dit noodzakelijk slecht hoeft te zijn maar het vormt wel het grote verschil tussen Avatar en andere praktijken. Avatar zal je niet gaan vertellen wat je moet geloven. Wel zal het je onthullen wat je al gelooft en waarom.

Avatar zal je laten zien hoe je de stippeltjes met elkaar moet verbinden tussen wat jij gelooft en wat je ervaart in het leven; en het zal je leren hoe je een overtuiging kunt uitschakelen die een ervaring creëert die niet jouw voorkeur heeft. De nadruk ligt op verkennen van bewustzijn en alleen maar die dingen in het leven te veranderen die jij wilt veranderen.

Uit: Het Avatar Pad: De Weg Die We Hebben Afgelegd

© Copyright 2011 door Harry Palmer

Op welke manier is Avatar van invloed op toekomstige generaties?

Eén van de doelen van Avatar is om mensen meer bewust te maken, om ze eraan te herinneren dat ze in hun diepste wezen niet-gewelddadig zijn en om de hoeveelheid compassie en samenwerking op de planeet te vergroten.

Als je een pijl zou afschieten die je onderweg zou stoppen en dan langs de pijl zou kijken, dan zou je zien waar hij naartoe ging. Als je Avatar onderweg zou stoppen en er langs zou kijken, zou je zien dat het gaat in de richting van een verlichte planetaire beschaving. Elke persoon die Avatar wordt verschuift het collectieve bewustzijn naar het doel van meer tolerantie en begrip.

De hoop voor toekomstige generaties is, dat we een bewustzijn wakker maken dat steeds meer immuun wordt voor irrationaliteit en dat waarde hecht aan wijsheid. Jezelf helpen met Avatar helpt iedereen, inclusief toekomstige generaties. Met Avatar wint iedereen.

 

Uit: Het Avatar Pad: De weg die we hebben afgelegd

© Copyright 2011 door Harry Palmer

Waarom heb ik Avatar nodig?

Zonder Avatar training worden de levens van mensen bepaald door de impulsen van hun diepste en meest afgewezen transparante overtuigingen. Stel je eens voor dat de mensen waar je bang voor bent, die je het minst mag en door wie jij je overweldigd voelt ongemerkt 90% of meer van jouw beslissingen bepalen. Zo ziet het leven zonder Avatar eruit.

De Avatar Cursus leidt tot een diepgaande toename van je zelfinzicht. Dat stelt de cursist in staat om veranderingen in zijn waarden en doelen aan te brengen. De cursist bepaalt zelf welke veranderingen dat zijn en doet dat niet onder invloed of druk van buitenaf

Waarom zou ik overwegen om de Avatar cursus te doen?

Avatar is een krachtige en bijzonder effectieve cursus die gebaseerd is op de simpele waarheid, dat je overtuigingen ervoor zorgen dat je de situaties en gebeurtenissen creëert of aantrekt die jij ervaart als jouw leven.

Het doel van de cursus is om je te begeleiden bij een onderzoek van je eigen overtuigingssysteem en je gereedschappen te leren gebruiken waarmee je die dingen kunt veranderen die je wilt veranderen. De Avatar Cursus geeft je zicht op de innerlijke werking van je eigen bewustzijn. De vermogens en vaardigheden die je ontwikkelt op de cursus zullen je helpen om je leven te herstructureren.

De Cursus geeft je eerder onderricht in levenslessen (ervaringsgericht) dan in woordlessen (intellectueel gericht). Daarom is er een goed opgeleide Avatar Master bij nodig om je wegwijs te maken in de echte lessen die al liggen opgeslagen in jouw eigen bewustzijn.

Uit: Het Avatar Pad: De Weg Die We Hebben Afgelegd

© Copyright 2011 door Harry Palmer

Wat is persoonlijke verantwoordelijkheid?

Persoonlijke verantwoordelijkheid is het vermogen om je eigen beslissingen te nemen en je keuzes en acties zelf te bepalen. In Avatar wordt dat genoemd: ‘bron zijn’. Een natuurlijk gevolg van het verder ontwikkelen van dit vermogen is, dat mensen gebieden in hun leven ontdekken waarover ze geen zeggenschap hadden.

Een fundamenteel kenmerk van mensen die de creatie van een verlichte planetaire beschaving steunen is een hoge mate van persoonlijke verantwoordelijkheid.

Uit: Het Avatar Pad: De Weg Die We Hebben Afgelegd

© Copyright 2011 door Harry Palmer

Al meer dan 100.000 deelnemers wereldwijd. Ervaringen om te delen:

“Toen ik hier kwam was alles troebel, zowel in mijn hoofd als in mijn leven. Dankzij de Avatar Basiscursus heb ik nieuwe inzichten, nieuwe perspectieven en nieuwe motivatie gekregen.”

Niels (Nederland)

We gebruiken cookies

Deze website gebruikt functionele cookies om de beleving en functionaliteit voor jou te optimaliseren. Meer informatie overt ons cookie en privacybeleid kun je vinden bij "Privacy Policy" onderaan deze pagina.

Ik begrijp het